Woski roślinne
Naturalne woski roślinne do świec, kosmetyków i nie tylko
Wyświetlanie 21–23 of 23 produktów

Kwas stearynowy palmowy
Palm Stearic Acid to nasycony kwas tłuszczowy (C₁₈H₃₆O₂) otrzymywany z oleju palmowego w wyniku hydrolizy i frakcjonowania. Występuje w postaci białego, woskowego ciała stałego o łagodnym zapachu i jest jednym z najczęściej stosowanych kwasów tłuszczowych w produktach przemysłowych i konsumenckich.

Tłuszcze palmowe do pieczenia (o niskiej temperaturze topnienia)
Tłuszcz palmowy o niskiej temperaturze topnienia jest dostarczany w temperaturze od 40 do 42 lub od 42 do 44 stopni Celsjusza. Miększy profil stałego tłuszczu pozwala mu ucierać się z cukrem i zatrzymywać powietrze, co kształtuje strukturę miękiszu ciasta.

Oleina z jąder palmowych
Oleina z jąder palmowych to frakcja ciekła pozostająca po wykrystalizowaniu stearyny z jąder palmowych. Przy temperaturze mętnienia od 8 do 12 stopni Celsjusza pozostaje lejna w temperaturze otoczenia, co czyni ją laurynowym wyborem do mydeł w płynie i balsamów.